mandag den 31. december 2012

2012: Året der gik...

For sidste gang i år 2012: Hej Blog.
Hermed vil jeg for det første gerne takke af for et utroligt år
Der har været mange op- og nedture på godt og ondt for mit vedkommende,
men én ting kan jeg dog sige: året 2012 har virkelig sat sit præg i mit liv,
og har dermed skrevet sig ind som et mindeværdigt år i min livshistorie.
- I dette indlæg vil jeg gerne nappe DR1s idé, om at give et gensyn på året der gik.
Ting jeg hidtil har holdt hemmeligt vil blive afsløret og ting der har haft en megen betydningfuld rolle i dette år, vil blive fremhævet.

Jeg vil dermed gøre det på den måde, at jeg vil dele en masse priser ud til årets et-eller-andet (ligesom mange gør på facebook med deres venner).
På den måde kan det være lidt nemmere at holde styr på - håber jeg.

Så her kommer det, og håber at I vil finde det spændende.

- Til sidst vil jeg bare sige til jer alle: TUSIND TAK fordi at I har gidet at se med,
og hører på mig og mine lange indlæg. Jeg håber at I vil blive hængende i det nye år,
og samtidig at I alle vil få et dejligt, lykkebringende nytår.


Oplevelser og begivenheder
Årets oplevelse, fænomen og bedste minde
Alle disse tre priser tages af én og samme oplevelse: venuspassagen i foråret. Venuspas-sagen var den sidste af de to gange man i et menneskeliv kan opleve venus passerer ind foran solen. Og jeg fik set det hele! Jeg stod tidligt op, kl. 4 en herlig næsten skyfri morgen og gik hele vejen gennem Svebølle og op til Svinghulen hvorfra man har udsigt ud over hele Svebølle og længere endnu. Der så jeg så solen stå op og Venus passerer ind foran, mens jeg fotograferede det. Derefter gik jeg hjem i dejligt vejr, med solen i ryggen og fuglesang og var bare i super sommerstemning. Det var bare en fantastisk oplevelse at opleve dette sjældne fænomen og dermed et rigtig godt minde. Ergo får Venuspassagen 2012 årets pris for bedste oplevelse, fænomen og minde.
Læs mere om selve oplevelsen her.

Årets begivenhed
Studieturen til Madrid, Spanien. Jeg som kun har prøvet at rejse én gang (til Málaga i 2011, ligeså med klassen), fandt turen til Madrid som en sindsygt god oplevelse! En hel uge i Madrid (og én dag i Toledo) var bare super fantastisk at prøve, og det er nok der vi for alvor blev rystet sammen som klasse. Fantastisk begivenhed i 2012, den studietur.

Årets udflugt
Da jeg sammen med mine søde veninder Randi og Patricia sov ude på Vesterlyng strand i ferien. Super hyggeligt, omend lidt stresset ind i mellem med mad og telt, men ellers super fedt, og midnatsnøgenbadningen var bare toppen af kransekagen (jeg så til og med et stort stjerneskud fise hen over himlen). Næste morgen løb jeg så en rigtig god tur hen over lyngen og fik prøvet nogle meditations og yoga-øvelser, jeg for nyligt havde lært. En rigtig god udflugt synes jeg, og det skal muligvis gentage sig i det nye år ;)

UnderholdningÅrets sanger
Lana Del Rey! Siden hendes single Born to Die kom ud i starten af 2012, har Lana Del Rey fuldstændig fanget mig. Jeg elsker hendes stil, om det så værende hendes tøj, stemme, musik eller stil som kunstner er ligemeget. Jeg er bare vild med hende og hendes musik! Så absolut min ynglingssanger. Man kan læse mere om mit forhold til hende og hendes musik her.

Årets sang
Born to Die af Lana Del Rey. Jeg har ellers hørt mange sange i år som jeg kunne give prisen til, men denne sang er nu den som har sat sig dybest, og som jeg har hørt mest i dette år. Virkelig god og rørende sang!

Årets bog
Den er svær, for jeg har egentlig ik fået læst så mange bøger i år, men altså... Jeg er jo ret vild med Eragon-serien, og i år kom den sidste bog så ud i to bind, som jeg læste i foråret, og det er noget som jeg har ventet et helt år på. Så altså, årets bog bliver Arven, 4. bind i Arven-kvarteten af Christopher Paolini. Fantastisk historie! Man kan bl.a. læse om det her.

Årets film
Hmm der er godt nok 2: Howl's Moving Castle. Fantastisk film som jeg har fået set mange gange i år, og er endnu en tilføjelse til listen over hvad jeg godt kan lide ved asien: deres tegnefilm. Og så er plottet også fantastisk.
Den anden er den franske tegnefilm 'Abernes Ø', som vi har haft på VHS i mange år, og egentlig ikke havde set længe. Men så i sommers kom jeg til at se den igen, og den er simpelthen så super god. Rigtig godt plot og flot scenografi. Stemningsfuld og nostalgisk. Begge film er markeret på min vinterfilm-top-15.

Årets biografoplevelse.
SKYFALL, HELT KLART!!! Hobitten, Breaking Dawn part 2 og Paranormal Activity 4 var da også gode, men altså, intet slår Skyfall! Fantastisk aften og fantastisk film at se i biografen (første gang at jeg ser 007 i bio.). Egentlig en ret spontan tur, der blev planlagt aftenen i forvejen, men hold da op hvor er jeg glad for at vi tog afsted. Simpelthen årets biografoplevelse!! Var så gribende at sidde i salen og føle sig en del af Bond-universet. Fantastisk fornemmelse, der stadig følger mig.
Læs mere om turen og filmen her.
Årets TV-serie
Uha, der er jo to serier som jeg sværger til, men den ene er nok mere 2011 (Avatar: the last airbender), selvom d. 4. sæson (Legen of Korra) kom ud i år, hvilken jeg havde ventet et helt år på at se, så den er nu også med i prisen.
Ellers må Sex & the City nok rende med prisen. Godt nok er den gammel, men da jeg først er begyndt at se den i år, bliver det altså årets TV-serie (gav bl.a. min mor hele serien i julegave, hvilket hun blev meget glad for).

Mode og livsstil
Årets modetendens
Den asiatiske/orientalske tendens. Som nævnt har 2012 været Asiens år for mig, også modemæssigt, og den asiatiske tendens er derfor gået rent ind hos mig dette år. Proenza Schouler må nok løbe med prisen som det modehus der har formidlet den tendens bedst.Årets designer
Isabel Marant! Elsker hendes casual, sporty og chik stil, der har været helt fænomenal her i sommer. Elsker hendes stil!

Årets modeforhandler
Det må nok være Asos og H&M. Asos forhandler de lækreste modevarer til okay penge og i mange forskellige stilarter, og så er de ret pålidelige. Har fået handlet meget med dem i år.
Og så er der selvfølgelig H&M, der nok er DKs bedste tøjbutikskæde. Jeg kan stort set altid finde noget derinde, som jeg gerne vil have.

Årets butik
Fionas Verden i Kalundborg! Egentlig har den været der siden 2011, men det er først i slutningen af dette år at jeg har fået øjnene op for den, og nu er jeg helt solgt. Fionas Verden er et helt fantastisk univers at træde ind i! Elsker atmosfæren, den afslappende klassiske musik, alle vintage-varene, det lækre hjemmelavede slik, kage osv., og den smukkeste og mest hyggelige vintageindretning. Man føler sig bare så hjemme! Simpelthen en skøn butik, som jeg vil anbefale alle der kommer til Kalundborg at besøge!Fotografering
Årets fotoscoop
Det må nok endnu en gang være venuspassagen. Det er trods alt ikke hver dag at man får fanget venus foran solen (tværtimod meget sjældent).

Årets modeljob
Da jeg stod model for Jakob Vind i september sammen med min veninde Michelle Løvstrup. Desværre fik vi ikke nået så meget, da vejret ikke helt var med os og Michelle desværre var lidt småsyg, men til gengæld var alt andet fedt. Location, tema og det at vi fik lov at låne to overfede motorcykler. En fantastisk oplevelse og dejlige billeder vi fik ud af det (som man kan se her).

Årets idé
Michelles og mit "Amazon-shoot" i sommers, der desværre ikke blev til noget, men som vi udsætter til sommer 2013. Et shoot vi skal skyde på et savværk der ligger i rigtig junglelignende omgivelser. Et fedt shoot, som jeg ser frem til at få afviklet.

Årets inspiration
www.fashiongonerogue.com. Vildt god hjemmeside, som fotograf Jakob Vind anbefalede mig. Siden da har jeg næsten kun brugt den til at tjekke en masse proffe shoots ud og blive inspireret af dem. Den kan klart anbefales til alle modeller, fotografer og andre kreative sjæle!

Mit liv
Årets brandert
Min klasses 2. aften i Madrid. Vi var på en irisk pub og inden længe var alle gået under. Det har aldrig været så slemt før, og selv jeg der ellers aldrig drikker mig så fuld, har aldrig prøvet noget lignende. Alle var godt og grundigt fulde, og vi fik udgangsforbud den næste aften. Men det var i det mindste en sjov aften ;)

Årets drømmedestination
Asien! Hvorhen er egentlig ret underordnet, men jeg har helt klart et par steder jeg skal besøge. Bl.a. vil jeg gerne til Bangkok, Thailand og sidde på toppen af Dome of Lebua, spise på Mezzaluna og nyde en drink ved Sirocco Skybar. Derudover vil jeg til Kyoto i Japan og se de mange smukke haver, deriblandt Kinkakuji, eller 'The Golden Pavillion'. Og så vil jeg bare gerne opleve naturen og dyrelivet, lærer om kulturen og de forskellige religioner, lærer om deres medicin, livsstilsformer og deres forskellige kamsportsgrene. Uuuuuh Asien. Man kan læse mere om min Asien-mani her og her.

Årets udfordring
SRP! Ødelagde totalt min julestemning, men jeg kom igennem det, den er afleveret og nu kan man forhåbentlig komme videre. Men har godt nok være en svær nød at knække.

Årets drømmeferie
Ud over at komme til Asien, har min drømmeferie i udlandet længe være en roadtrip-bilferie i USA, og bare prøve at leve on-the-run, i bedste Thelma & Louise-stil.
- I DK må min drømmeferie helt klart være et spaophold på Vejlefjord kur og spa. DK's største spahotel, med nogle af de mest lækre, autentiske og mest naturnære spaoplevelser. Uden tvivl noget jeg skal prøve inden for nærmeste fremtid!

Årets allerværste
Årets allerværste oplevelse må nok være i sommers da min mor fik konstateret kat. 3 livmoderkraft. Det var selvfølgelig en grim oplevelse for hele familien, og vi er nok alle mærket af det et eller andet sted, med at få den frygtelige sygdom så tæt ind på livet. HELDIGVIS var min mor dog en af de heldige, og efter en radikal operation og fjernelse af livmoderen, er min mor nu rask igen og har været det i snart et halvt år og hun føler sig helt oven på igen (dog skal hun naturligvis gå til jævntlige undersøgelser fra nu af, for at holde øje med om noget nu skulle bryde ud igen, men ind til videre har vi været meget heldige, hvilket vi alle håber vil fortsatte i mange år endnu (7, 9, 13, bank under bordet)).Årets fødselsdag
Det virker måske lidt egoistisk sådan at udpege min, men jeg blev jo 18 i år, og det er jo lidt specielt ;) Godt nok var det en stille og hyggelig fødselsdag, uden den store fest, men jeg synes at det var en rigtig god dag, med gode gaver, dejlige mennesker, lækker mad og rigtig god stemning! Ganske vist tog jeg mig lidt af en stress- og tudetur op til og efter, ikke fordi jeg var ked af det, men fordi at det var en ret stor omvæltning inde i mit hoved at vide at jeg nu er myndig og selv skal tage stilling til en masse. Den kom lidt bag på mig, men jeg er dobbelttaknemlig for min familie, og navnlig min mor, som har været en fantastisk støtte for mig i denne overgang. Og det skal hun have en ekstra stor, varm og kærlig tak for her til nytår! ;)Internationalt/Verdenen omkring osÅrets tendens

'Amen er der da nogen tvivl? Det er sgu da GANGNAM STYLE!! :D Gangnam Style er virkelig 2012  største internationale tendens, fænomen, trend og hvad man nu ellers vil kalde det, og har nok skrevet sig ind i historien allerede, og den følger højst sandsynligt med i de næste par år også, og bliver nok én af de tendenser der kommer til at definerer dette årti. Bare vent! 

Årets naturkatastrofe
Hvert år sker der en naturkatastrofe, og den mest omdiskuterede i år må nok være orkanen Sandy der hærgede Øst-USA og New York, og selvom vi nok har set værre, så var det alligevel ret alvorligt, da New York jo er meget betydningsfuld for civilisationens balance (og så lige op til præsidentvalget), så jeg tror at Sandy nok må rende med den pris.

Årets tragedie(r)
Jeg vil pege 3 tragedier ud: skyderiet i biografen i Arizona og massakren på skolen i Connecticut. Begge massakrerer er forfærdelige pletter i 2012, som virkelig har sat dagsordenen for at våbenloven i USA ændres eller i hvert fald revideres, så man kan få sat en stopper, eller i hvert fald nedsat de mange massakrerer og unødvendige og tragiske dødfald, som er resultater af sindssyge menneskers alt for lette tilgang til våben.
Den sidste tragedie er den canadiske pige Amandas selvmord på grund af mobning. Som en der selv har prøvet at blive drillet og holdt uden for kan jeg levende forestille mig hvad hun har været igennem, og hendes skæbne var jo dybt tragisk. Dog var det held i uheld da hendes historie gav mere opmærksomhed på mobning og dets konsekvenser. Men stadig en tragisk og trist historie.

Årets bortgang
Whitney Houston. En fantastisk skuespiller, eminent sanger og virkelig smuk kvinde, er ligesom så mange andre af sine kollegaer havde et hårdt liv. Nu blev det så hendes tur. Må hun hvile i fred og må hendes musik og film leve videre og minde os om hvilken fantastisk entertainer hun var.
R.I.P. Whitney Houston!

Årets begivenhed
De Olympiske Lege! Nu er jeg ikke særlig sportsminded på altså... Selvfølgelig skal OL jo med i Året der gik.

Året i politik
Nu er jeg ik særlig politisk interesseret, men det er jo første år med Helle Thorning ved magten, og så er der selvfølgelig præsidentvalget i efteråret, der resulterede i Obamas 4 år mere i Det Hvide Hus, hvilket jeg også havde håbet på. 

Årets fest
Måske var Dronning Ingrids 60års jubilæum større, men altså jeg er jo dansk, så årets fest er da selvfølgelig vores egen Dronning Magrethes 40års jubilæum. 

Årets by
I DK er det Vejle. Jeg elsker Vejle! Begge mine forældre er vokset op i området, og så ligger byen bare så smukt og har lidt af det hele. Hvis jeg nogensinde skulle flytte til en by, så ku det godt være Vejle.
I udlandet må det nok være Madrid, da det jo er den eneste udenlandske by jeg har været i i år. Men jeg kan nu sagtens nævne mange andre byer som også kunne få prisen (New York, London, Tombstone (en gammel westernby i USA), Tokyo, Shanghai, Berlin, Paris...)

Årets land
Kina. De er fremme med så mange ting i øjeblikket, og er endda et rigtig smukt land med en virkelig spændende og gammel kultur, så Kina bliver nok årets land.
Hermed vil jeg gerne takke af for denne gang, og ønske jer alle sammen et rigtig godt og lykkebringende nytår!
Pas på jer selv og hinanden derude!
- Vi ses forhåbentlig i det nye år! :)


Tschüss!!! :D


Ingen kommentarer:

Send en kommentar