tirsdag den 3. september 2013

A/W '13

Hej Blog :)

(OBS! Rigtig langt fashion-indlæg forude!)
Hm ja, September. Og den første officielle efterårsmåned - ja, beklager, men det er desværre sandt. Men fortvivl ej, selvom det til tider kan være lidt koldt, så er det stadig sensommer, og den slutter altså først til oktober, så hæng bare på lidt endnu derude ;)
Men ikke desto mindre er alle de internationale modeuger allerede løbet af stablet for længst, og vi har som sædvanlig brugt sommeren på at spotte de nye kollektioner, konstateret nye tendenser samt "feasted our eyes" med alle de trofaste modedisciple verdenen over's lækre og opfindsomme rober, foreviget af de velsignede street style fotografer og givet videre til os af vores trofaste modeprædikanter. Ja, modeuniverset står aldrig stille. Overalt summer der af aktivitet, der selvfølgelig topper under modeugerne.

Jeg har hidtil været ret sen i vendingen til at dele min version af den nye sæson, i know. Slem, doven blogger. Men med efterårets komme opstod lejligheden sådan af sig selv, og nu har jeg så fået stykket et indlæg sammen med mine kategoriseringer af de nye kollektioner. Så her får I A/W '13 a la Annahontas

     Aldrig før har de internationale modeuger set så meget hud som de har set denne sommer. Transparante materialer har denne sæson indhyllet moderverdenen i en mystisk og søvnig kokoon domineret af kontraster, sex, glamour og kønsneutral minimalisme, der emmer af en kollision mellem det sarte og det udfordrende. Sofistikeret upperclass-lady møder vild og uoverskuelig teenagerpunker. Usandsynligt? Højst sandsynligt. Uforeneligt? Uden tvivl! Ikke desto mindre er det dette tema der har domineret A/W 13-sæsonnen, og man får både set krigstiden sofistikerede og über sexede society-frøkkener (i både spadserdragter, aftenkjoler og nattøj (!)), tidløse kostskolepiger og college-tom boys, med sweatshirts, skoleunifromer og Mary Janes, samt 90ernes oprørske og nok mest uoverskuelige tendens nogen sinde: nemlig grunge/punk, der med sine ripped jeans, ternede skjorter, nettights, læderstøvler og filtret hår går imod ALT hvad der ellers siger classy lady. Og som det efterhånden er blevet kutyme for 2010'erne, så er der selvfølgelig også hentet megen inspiration fra mændendes verden, så vi ser naturligvis også både jakkesæt, nålestriber, Al Capone-hatte og voluminøse herrefrakker, der giver de feminine kollektioner modspil og understreger nutidens kønsneutrale samfund. Overrasket? Well, see for yourself.

40s

Society-ladies, enlige mødre og kvindeidealet under udvikling. 40erne var jo som bekendt en ret dyster og dramatisk tid domineret af krig, depression, finanskrise, påfaldende mangel på mænd samt en sparsom forplejning af garderoben, hvilket der ellers hidtil ikke havde været nødvendig, i det mindste før 1. verdenskrig og depressionen i 30erne. Ja, 40erne lyder sgu triste. MEN kollektionerne inspireret af krigstidens kvinder rummer alt andet end depression og finanskrise. Designerne har denne sæson håndplukket og kælet for alle de glamourøse sider af krigstidens kvinder, alt fra upper class-fruernes stramme silhuetter, røde læber, silkebløde gevandter og iøjefaldende perler til working class-damernes bløde former, feminine dragter og pastelfarvepaletter. Alt sammen krydret med et strejf af nytænkning og den derafkommende maskulinisering af kvinden med dertilhørende nålestribede jakkesæt og voluminøse frakker. Ligeledes hentet fra 40erne.

- Bottega Veneta
Klassiske bløde 40ersnit i brændte nuancer med ekspressionistiske referencer, tilsat 40ernes velkendte store krøllede hår og røde læber. Så er man ægter powerwoman a la 40s.
- By Malene Birger
Fru Birger går all in denne sæson med 40er-glamour over hele linjen, det være sig alt fra casual jumpere og bukser (med et snært af 70s) til pelsfrakker, perler og gulvlange kjoler. Kryder det hele med løse lokker og man har By Malene Birger's version af krigstidens kvinder.
- Céline
Minimalisme og volume er nøgleordene i Céline's kollektion, hvor udtrykket skal være sart og feminint med modspil fra det nøjsomt tilbageskrabede hår, der giver det hele et lidt sexet power-twist.
- Dior
Dior er gået tilbage i arkiverne og har fundet huset's signaturlook frem igen og givet det en opgradering. 40ernes New Look er blevet gjort mere kantet, monokromt og minimalistisk med fokus på talje, ben og kraveben, og helst gerne med et par sexede cat eyes eller røde læber til.
- Emporio Armani
Et andet sted hvor 40erne bliver taget bogstaveligt er hos Armani, der tager keyitems som "klokkehatten", spadserdragten og de lange herrefrakker. Farvepaletten er mest sart violet, og giver det hele et køligt pift der understreges af modellernes røde læber.
- Gucci
Gucci har nok sat sig tungt og godt på mode-tronen når det kommer til glamourøse Femme Fatale- kollektioner. Denne sæson er ingen undtagelse. Med sine skinnende materialer, famøse juvelfarver og sexede snit der understreges af transparante detaljer, vil Gucci helt klart dominere aftenscenen, med fashionistaer klædt som forførende Femme Fatales. Jeg er i hvert fald fan!
- Lanvin
Hos Lanvin er stilen også inspireret af Femme Fatles med referencer til The Godfather og Al Capone og det dertilhørende mafiamiljø. Smokingjakker, cocktailkjoler og en pels svunget over skulderen tilsat røde læber og en chunky halskæde siger mafiosa a la 2013.
- Louis Vuitton
Marc Jacob's har gjort sin research og fundet frem til en mere nonchalant version af 40ernes madamer. Skinnende silketekstiler sat sammen med blød bomuld og let cheer og så selvfølgelig blonder. Pastelfarver dikterer femininitet og mørkt hår og røde læber sætter en sexet dagsorden.
- Marc by Marc Jacobs
Undermærket til Marc Jacobs går i en lidt mere sober retning end de sexede pyjamaser, man kan se længere nede hos "Storbror". Kollektionen trækker referencer til efteråret og er faktisk lige ledes damet som det er ungpiget, og kan derfor både bruges på arbejde og på skolebænken. Personligt er jeg total over head and heels over det sidste outfit, der får mig til at længes efter løvfald, caféliv og hyggelige regnvejrsdage.
- Marc Jacobs
Som man kan se oven for er den røde tråd ret oplagt i Mr. Jacobs's kollektioner dette efterår. Skinnende silke, pelsbesætning, bløde materialer og barer ben i bedste 40er-stil. Og med specielt silke og bløde linjer i fokus, sat til lidt tilfældigt hår, får man ligesom en fornemmelse af at være med i en (Anstændig!) sengekantsfilm a la Hitchcock.
 - No° 21
Chefdesigner Alessandro Dell'Acqua går den mere minimalistiske vej præget af herregarderobens med voluminøse herrefrakker, skjortekraver og herresko kombineret med bløde tekstiler og støvede prints, der siger moden kontorassistent. En meget voksen og nedtonet kollektion
- Prada
Og fra det nedtonede og voksne til det mere legesyge. Prada er som sædvanlig ikke kede af noget når de tilfører deres kollektioner lidt farvespil og eksperimenterer med kombinationer. Resultatet er denne sæson blevet noget nær 40-50ernes sprudlende purunge modefrøkener.
- Rachel Zoe
I min optik har Rachel Zoe desværre været et ret forbigået navn, hvilket jeg i dag kan sige at jeg faktisk er lidt ked af, for den amerikanske designer har vist sig virkelig at kunne sparke røv, når det kommer til casual chicness! Med sin stilfærdige kombination af behageligt, praktisk tøj og glamourøst citychic stil rammer Ms. Zoe en bred målgruppe, og hvis jeg må være så fri, så er jeg nok mere til Zoe's Mafia-inspirerede 40er-trend denne sæson, end jeg er til Isabel Marant's, der jo ellers er min ynglingsdesigner (sorry fellers).
- Rochas
Hos Rochas står det feminine i centrum og fremhæver kvindens bløde sider, i form af en sart farvepalet og soft tekstiler og bløde kurver. En meget feminin tilgang til 40er-fruer.
- Stella McCartney
Stella hylder denne sæson Tom Boyen med en kollektion der byder på alt fra nålestriber, habitsnit, voluminøse frakker og herresko. Stilen kan enten være hardcore mafiosa med nålestriber og blottet kraveben, minimalistisk Tom Boy eller en mere feminin udgave af herrestilen med bærfarver, der siger krigstidspowerwoman anno 2013

Army

Næsten som i forlængelse af ovenstående, har flere designere også hentet inspiration fra den noget mere maskuline og voldsomme del af krigstiden, nemlig militæret. Denne tendens tager os bl.a. midt ind i  Rusland's revolution, vietnamkrigen, gardehusarregimentet og marinaen, hvor camouflageprints, pelsbesætning, skotske tern og ordener er essentielt for en vaskeægte Armygarderobe. Så grab your  boots and grab your camouflage, 'cause we are going to war!

- Christopher Kane
Camouflage som man gør det i marinaen gerne med square snit og rå kanter, for at understrege det barske i Mr. Kane's kollektion. Heldigvis bløder stiletterne stilen lidt op.
- Michael Kors
Hos Michael Kors er stilen udpræget marina! Hardcore solbriller a la skiløber eller Men in Black sat til camou i både khaki og blå og til kantede linjer sætter dagsordenen som hardcore militærkvinder, der bare ved hvordan man sparker røv og sender udtrykket "det svage køn" til månen! Jeg er helt klart fan!
- Moschino
Et bud på en mere classy og feminin udgave af militærtrenden er Moschino's Gardehusar-inspirerede kollektion, fyldt til renden med alt godt fra husarskolen. Der er virkelig kælet for detaljerne her, helt fra de klassiske skotstern og ridedragterne til ridehjelmene, farvepaletten og de karakteristiske ordener hængende på både hjelme, brystet og i ørerne. Gør honør for modens nationalmelodi (har Moschino mon en titelsang?)
- Ralph Laurent
- Til sidst tager Ralph Laurent os med tilbage til den russiske revolution, hvor det prægtige zardynasti faldt. Med lange mørke silhuetter, en beret på hovedet eller en stor pelshue, lange handsker, velour og prægtige smykker er denne kollektion nok den mest glamourøse og storslåede denne sæson. De russiske kvinder forstod virkelig at bistå en autoritær og elegant statur, som Ralph Laurent nu forsøger at udødeliggøre i sin ovenud elegante og overdådige kollektion, der tager Femme Fatale til nye højder.

Back to School

Ubehjælpsomt belejligt, netop som jeg går ud af skolen (og starter med at undervise på en anden (!?)) vælger diverse internationale anderkendte designere netop at gå tilbage på skolebænken og hente inspiration derfra. Typisk! Men yet virkelig virkelig chict! Vi har jo alle sammen mere eller mindre stiftet bekendtskab med mode-undgomds-serien Gossip Girl og jeg vil nok vove at påstå at den der pæne skoleuniform vi ser pigerne vrikke rundt i virkelig has gotten into all of us. Og igen: hvem ønsker ikke at kunne forlænge sin ungdom bare lidt? Ergo er denne trend jo bare The Thing! Om man så er til the Ivy League, Bording School, High School, College eller universitet, så skal man i hvert fald nok få fundet en kollektion der passer til ens holdepunkt på skolebænken. Men én ting er sikkert: det skal være classy, chict og nonchalant.

- Ralph Laurent
Er man mest til det monokrome og drengede look, kan man bruge Ralph Laurent som en rettersnor, der med sine ranke, sorte silhuetter, butterfly og beret udgør en rå og dog samtidig feminin statur, vil se super cool ud til start på uni.
- Stella McCartney
Hos Stella McCartney er stilen minimalistisk, maskulin og sporty og med udgangspunkt i The Ivy League. Nålestriber, kasketer, soft snit og en snert af grunge hist og her. Selvom man er et dydsmønster, behøver man ikke at være dydig. Eller er det omvendt?
- Tommy Hilfiger
Tænk skoleuniform a la Gossip Girl, engelsk Bordingschool og ægte Oxfordengelsk, når Tommy Hilfiger præsenterer den mest stilede og sofistikerede kollektion, for dem der virkelig stræber efter perfektion. Stilen er tidløs, kønsneutral og patriotisk på ægte engelsk vis, om det så være sig UK eller USA. Men jeg digger i hvert fald totalt Hilfiger's fædrelandskærlighed!
- Valentino
Dydigt dydsmønster. Valentino henter inspiration fra den katolske klosterskole med konservative tilknappede kjoler (der dog gives lidt modspil af blottede ben), små kraver, blonder, fletning og hårbøjle. Stilen er så ultra sart og feminin at man nærmest hører englekoret synge i baggrunden.
- Wood Wood
Af danske mærker er Wood Wood nok mit ynglingslabel. Stilen er ultra cool collegeinspireret, og bruger rå elementer blandet op med klassiske items og chice elementer. Kombien af tweed, nederdele, sweatshirts (+ logo), hat/kasket, tørklæde, støvler og slips i brændte farver - 'amen altså, hvis det ikke siger chic college tom boy, hvad gør så? Jeg er i hvert fald ret forelsket ;)

Grunge vs. Punk

Denne tendens er egentlig lidt en slags "sub-tendens" til ovenstående, hvor det pæne og traditionelle skolelook står i centrum. Men designerne denne sæson - med den oprørske chefdesigner for (Yves) Saint Laurent, Hedi Slimane i spidsen - har også ladet sig inspirere af skoleostens oprørske onde tvilling; punkeren! Med sprøde, klarer skrigfarver som rød, blå og gul blandet op med tern, læder, lak og kæder sat sammen i løse, skødesløse tilfældigheder, danner denne tendens ramme for sæsonens mest oprørske, oprørte og oprørende og for ikke at forglemme; mest omdiskuterede tendens til dato. Og man må nok også sige at det er en ret kontroversiel sag, specielt når et ellers så klassisk modehus som Chanel vælger at satse på samme hest. Ved de mon noget, vi ikke ved?

- 3.1 Phillip Lim
Lag på lag og gerne med en blanding af materialer er nøglen til Philip Lim's kollektion. Sæt nogle overknee-læderstøvler til, rod lidt op i håret og sæt mørke læber til og stilen er gennemført grunge!
- Chanel
At Chanel ville gå med på punk-vognen var der nok ikke særlig mange der havde set komme. Men igen er Karl (Lagerfeld) jo ikke ligefrem den der "blending in", hvilket nok alligevel dulmede chokket og vakte mumlende accept af Chanel's nye hardcore kollektion. Og hvad, det klassiske Chanel-tekstil har jo øjensynligt overlevet, så mon ikke det nok skal gå? ;)
- Givenchy
Bambi, transparant cheer med polkaprikker, flammeprint, sort/hvid og rosenparykker. Lyder det som noget der vil gå hånd i hånd? Nej vel? Men ikke desto mindre er det hvad der udgøre hjertet i Givenchy's kollektion. Men hvad pokker, det er vel ikke punk for ingenting.
- Rodarte
Hos Rodarte er stilen lidt mere overkommelig. Punk og grunge mødes i en kollision af læder, syrefarver (læg forresten lige mærke til model nr. 4's totalt syrede hår!) og kæder møder nude, løst hår og - ja, læder igen. En lidt mindre miljøskadelig og mere mild og feminin gren inden for tendensen.
- Saint Laurent
Monsieur Slimane har virkelig formået at sætte modeverdenen på den anden ende ved ikke alene først at fjerne det klassiske Yves fra det respekterede og elskede modehus's navn, men nu også ved at lave en radikal ændring i modehusets DNA, og indføre lidt "dårlig engelsk indflydelse". Strømmene kommer nærmere bestemt fra Punkkulturens skødesløse "I give a fuck"-attitude, og det har virkelig fået kritikerne til at slå knuder på tungen i stum forfærdelse over hvad den nye chefdesigner har formået at gøre det respekterede modehus til. Og man må give dem ret i at det er anderledes. Hvad angår kollektionen må man sige at det er either like or dislike, og mon ikke også at Monsieur Slimane ved det? Personlig må jeg nu indrømme at jeg er ret vild med den rødternede kjole.
- Versace
Gul, rød, sort, hvid. Læder, zebra, tern og nitter (hvem sagde pigge?!). Versace har virkelig satset alt på denne sexede og dog intimiderende kollektion, med gigantiske piggehalsbånd, lak og læder fra top til tå, insisterende rød og gul og tung tweed. Tankerne bliver ganske ufriviligt ledt lidt hen imod S/M, hvilket nok gør stilen ret excentrisk. Men kan man bære attituden på begge skuldre, uden at det bliver for meget, vil man rule the streets!

The Countryside

Som landpige har jeg svært ved at få armene ned over denne tendens, som flere designere har fortolket og kreeret, med specielt engelsk herregårdsliving i tankerne, vil jeg nok vove at påstå. Med de flotte klassiske snit kombineret med de elegante og rafinerede tern og kvalitetssikre materialer kan man ikke undgå at føle sig bare en smule landadelig. Og så forholder det sig jo heldigvis sådan at man uanset stil kan være med. Den feminine powerwoman vil se super sofistikeret ud i Tommy Hilfiger, den casual og nysgerrige explorer vil gå ind for Issa's praktiske Robin Hood-lignende kollektion eller Hermés's jægerinspirerede rober og Tom Boyen vil utvivlsomt gå efter Rachel Zoe's nedtonede og looks. Ærligt talt, så glæder jeg mig faktisk lidt til en god efterårspadseretur gennem løvfaldet, når jeg ser denne kollektion, gør du ikke?

- Céline
Fine bløde linjer og bløde tekstiler tilsat en flot farvekombi af rød, grå, sort, hvid og blå. Skrab håret tilbage, tag clutchen under armen, og man er fin Herregårdslady i det skotske.
- Hermés
Hermés rimer denne sæson på Hunter. Jagtsæsonnen er gået ind, og det har modehuset taget med i betragtningen da de skulle skabe deres a/w13 kollektion. Ruskind og læder bliver sat sammen med bomuld og grove tekstiler mens en kappe bliver slynget i bedste nonchalante stil hen over skuldrene. De jordslåede farver holder det hele jordnært (;P) og tøjet kan dermed nemt gå sig til hverdag.
- Issa
Robin Hood! Det var det første der faldt mig ind, da jeg så Issa's kollektion. Remmene rundt om livet, hatten med en fjer i, gamascher, en poncho/kappe over skuldrene. Jeg vil næsten æde min H&M hat på at chefdesigner Danielle Issa har været et smut forbi Sherwood-skoven for at hente inspiration. Og indrømmet, er man lidt nørdet som jeg er, og holder ret meget af (britisk) middelalder, så er denne kollektion da nok værd at holde øje med.
- Rachel Zoe
Som nævnt tidligere er jeg ret begejstret over Rachel Zoe denne sæson. Som hun kan præsentere sexede mafiosa-silhuetter kan hun også præsentere britiske bondepiger når de er allermest chic. En kappe over skuldrene, lange vandfaste støvler, khakifarver og et praktisk suit er alt hvad man har brug for, for at kunne klare lidt landlig idyl i sin garderobe.
- Tommy Hilfiger
Jeg eeeeeeeelsker bare Tommy Hilfiger's kollektion! Ikke kun for sine elegante og chice skoleuniformer, men jeg digger også totalt herregårdsfruelooket. Looket er tilpas maskulint til at forstå at det er kvinder der ikke er bange for at bruge næverne og få lidt jord under neglene, men er også chict nok til at kunne tage på en dag i storbyen. Elegance uden forbehold.


Pyjamas

Efter at Marc Jacobs præsenterede os for sine fuldstændig mindblowing scener (med hhv. en stor morgensol og en hotelgang a la Hitchcock) og efterfølgende viste os at det både er okay og faktisk ganske klædeligt at komme ud ad døren iført nattøj, var vi alle (eller jeg i hvert fald) ganske hooked på denne tendens, der dikterer behagelig pyjamas, sexet 40er-glamour og overdådige accessorize. Helt ærligt, what's not to like? Vi klager jo alle sammen over ikke at ville forlade vores seng om morgenen for at komme i skole og på arbejde, genstridige morgenlokker og udtværet make-up. Og sandt nok, det er ikke særlig flatterende, men bare med et par enkelte let overkommelige justeringer hist og her, kan du forlade huset som du er, og stadig se super hot ud. Win!

- Lanvin
Gik du lidt for tidligt i seng? Femme Fatale awakened. En silkenatkjole med en pels eller blazer svunget over skuldrene og lidt passende bling-bling til, og man er rent faktisk klar til at gå ud, selvom man allerede lå i sengen!
- Louis Vuitton
Sæsonens ubestridte Pyjamaskonge no°1; Marc Jacobs, ved hvordan man får morgenhår, udtværet make-up og nattøj til at se sexet ud. Tænk engang at det overhovedet er muligt!
- Marc Jacobs
Marc's eget mærke gør Pyjamas-tendens lidt mere udtalt med ægte silkenatskjorte, matchende bukser og en lang transparent netnatkjole. Friser sengehåret lidt og hop i et par stiletter, et voila!
- Rochas
Hos Rochas er nattøjet ikke mindre udtalt end det andet. Silkepyjamas i kølige bærfarver og evt. med print er bare sagen, og gerne med en kåbe rundt om skuldrene. Håret skal dog være pænt og friseret, huden fugtet og der må gerne hænge lidt juveler om halsen, før at man, modsat Marc Jacobs, er klar til at forlade soveværelset.

Renæssancens renæssance

Denne tendens er altså lidt spøjs af sig (alene titlen er, synes I ikke?). Med Dolce & Gabbana i spidsen - førende an fra sidste sæson med deres italienske og sicilianske tema (renæssancens vugge, aye?) - har renæssance-feberen spredt sig til bl.a. surrealismens og kunstens kejser, selveste Alexander McQueen (somebody said "Queen"?), og siden hen til andre designere, der ønsker at give renæssancen sin velfortjente renæssance. Tænk sig en renæssance der hylder Renæssancen? Ret cool egentlig. Og ikke bare fordi at vi får lov til at iklæde os store smykker, brokade, guld og kongerød i lange baner, men også at vi rent faktisk gerne må være lidt over the top, og det er jo bare dejligt, for hvor mange har egentlig ikke lyst til at lege lidt kongelig, bare for en dag?

- Alexander McQueen
Long live McQueen (eller er det for megen sort galgenhumor?) Men ja, Couturens konge nr. 1 behøver vel ingen beskrivelse. Hele esensen ligger alene i tøjet. Spørgsmålet er bare hvornår vi får set Lady Gaga i de flotte, esktraordinære gevandter. 
- Antonio Marras
Fra Asien's Mingdynasti til Europa's sene middelalder. Rød brokade vs. gyldne Geisha-rober. Uandset hvad emmer det hele af glamourøs historie.
- Dolce & Gabbana
Tendensens flagskib, Dolce & Gabbana trækker rigtig på de katolske fornemmelser, når de bruger kalkmalerier som prints og store gotiske kors som accessorize. Gad vide om Vatikanet er sponsorerer? Men flot er det nu.
- Lanvin
Less is more er nok mere hvad beskriver Lanvin her, og det er også kun godt. Her kan man nøjes med at satse på en enkel satinkjole tilsat lidt gotiske juveler (og hvis man har en krone, vil det være godt)
- Moschino
Også hos Moschino har de taget Renæssancen til sig, og skabt en konservativ moderne fortolkning af brokaden og blomsterprintsene. Og for at nedtone det hele lidt, så det ikke bliver for meget, er der også blevet smidt lidt nålestribede jakkesæt ind. Royal yet classy.
Paul & Joe
Hos Paul & Joe er stilen cool og casual. Gylden brokade gør et statement i sig selv og farvepaletten der tæller sort, hvid, creme og guld gør det hele lidt mere ædelt. Overdådigt men stadig hverdagscool. Sæt et par cool kid-solbriller til og du kører jetsetterstilen.
- Roberto Cavalli
Grove tekstiler og forførende mesh danner ramme for Roberto Cavelli's kollektion, der er mere tung og rå i sit udtryk. Med mørke silhuetter ledes tankerne mod den mørke middelalder, hvor pomadehåret giver et moderne modspil.
- Valentino
Idéen om den katolske klosterskole forstærkes yderligere hos Valentino, ved brugen af  nogen der ku ligne en kongekappe syet om til kjoler, gobelinkjoler og kongeligt porcelænsprint. Stilen er helt gennemført kongelig og elegant og man kommer pludselig til at huske billedbladets signaturquota: "Lidt kongelig har man da lov at være".

Safari

For dem der måske ikke bryder sig særlig meget om vinter eller kedelige monokrome silhuetter, finder der selvfølgelig også alternativet at følge op på sommerens safari-trend og forlænge opholdet på savannen med lidt klassiske dyreprint, crocskin og sandfarvede bandannaer som de indfødte vil gøre det. Dette er en tendens der måske ikke siger særlig meget vinter, men for dem der måske er så heldige at befinde sig i varmere egne eller som bare sætter pris på lidt farver og sommerlige vibes her i den mørke vintertid, er dette en tendens som nok vil fungere som en lifesaver. Jeg er i hvert fald fan, selvom jeg nu godt kan lide vinter.

- Acne
Bliv inspireret af de himmelhoppende masaier og bland det så op med Afrika's naturlige skønhed, med et lille skvæt af klassisk safari, og du har opskriften på sæsonens mest tropiske look. Acne ønsker sig åbenbart til Afrika denne vinter. Men ja, hvorfor ikke? Desuden er et tørklæde om hovedet nok et meget flot modspil til de chunky huer.
- Burberry Prorsum
Hos Burberry har trenchcoaten fået en overhaling indenom af en sulten leopard, der denne sæson er blevet transparent, metallisk og dyrisk. Med et kig gennem materialet og ind til huden samt dyreprints på næsten hverandet look, om det så er leo, giraf, zebra eller slange, har Burberry ikke lagt skjul på hvor de holder deres vinterferie: på savannen.
- Prada
Hos Prada blev der mellem de legesyge 40er-inspirerede ungpigekjoler pludselig også spottet døde dyr i form af hellange krokodilleskinsfrakker, og med modellernes wet-look hår og mutte ansigter, kunne man næsten forledes til at tro, at modellerne selv havde været et smut forbi Grumeti-floden og fange et par nilkrokodiller selv. Tough shit, du!

Metallic

Som sædvanligt er det aldrig A/W uden lidt metallic effekter til at lyse op i de mørke vinternætter, og desuden så går det bare så godt til frost! Nogen der kan huske Snedroningen (ja, et fint kompromis mellem metallic og renæssance, ik?) Eller måske bare 80ernes dekadente metalliske mani? Der bliver i hvert fald både budt på 80er-silhuetter, Østen-referencer og dyriske detaljer inden for den metalliske genre denne sæson, så det er egentlig bare med at slå sig løs.

- Balmain
80erne er godt nok ikke det største årti denne sæson, men hos Balmain er det selve hovedinspirationen. Med spidse skuldre, X-statur, facet-lignende mønstre og markante metalliske detaljer skriger Balmain's kollektion på 80er-rock, Blade Runner, Star Wars og MC Hammer. Dog i en lidt mere moderne, feminiseret udgave
- Burberry Prorsum
Burberry-reservatet i en lidt mere metallisk udgave. Måske det viser sig at deres zoo kun består af robotter og cyborgs? Men man må altså give dem, at de sølvdetaljer bliver virkelig flotte i vintersne.
- Kenzo
Kenzo har denne sæson vendt blikket tilbage mod deres egen kulturarv, og valgt at fremstille sæsonens kollektion med referencer til Japans storslående historie. Med referencer til de Japanske kejsere, samuraier og adelsdamerne, har Kenzo skabt deres svar på Renæssance-tendensen, ved at gøre verdenen opmærksom på Asiens mindst lige så famøse historie. Og jeg må altså sige at denne kollektion kan lidt af det hele: Tom Boy, Ladylike, Cool og Powerwoman, men dog altid med det flamboyante asiatiske præg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar