søndag den 2. februar 2014

Winter Survival Guide

Godmorgen Peeps :)

Vinteren har da også for alvor fået tag i lille DK (better late than never, oder...?), og det kan mærkes på både temperatur, vejr, humør og energiniveau, især nu hvor jeg snart skal ud af døren til et fotojob, og stadig ik har forladt sengen... Er sikker på at jeg ik er den eneste der bare ik orker at lave en pind om vinteren og efterhånden bliver hurtigt træt af kulde, sne og gråvejr (selvom jeg dog må indrømme at jeg til enhver tid foretrækker hård frost end dette fugtige glatte mudder-tøsne-sjap...). Det hele bliver bare så hurtigt deprimerende. Derfor har jeg på baggrund af det valgt at smide en Winter Survival Guide op med lidt Mood Boards, der skal få gang i inspirationen, og som skal tjene som en rettesnor for, hvordan man får mest ud af de depressive vintermåneder og alt hvad der medhører. Så people, suit up, grab your sweater and grab your cocoa, and get the best of this fucking Winter! ;D

1. Varmt & Vamset
Noget af det absolut BEDSTE i den kolde tid, er når man smider sig på sofaen med en kop the, kaffe eller varm kakao, ifører sig hyggebukser og ditto sokker og den mest vamsede strik man kan opdrive! Varmt og vamset er kodeordene for at klare sig gennem vinteren på en snotfri og absolut tophyggelig måde, hvor man sørger for at få lidt kvalitetstid med sig selv og søde mennesker, eventuelt.


2. Skønhedssøvn
Få styr på døgnrutinen! Søvn er virkelig vigtigt for krop og sind, og gør at vi kan lade op og være friske til om dagen, så det går altså ikke, hvis man sover dagen væk og er op hele natten (I would know...) Sørg derimod for at gå nogenlunde tidligt i seng og stå nogenlunde tidligt op, og få dine 8 timer! Ikke alene virker det for energiniveauet, du vil også kunne se det på din hud og krop, der vil få mere lød og poserne under øjnene vil efterhånden synes mere utydelige. Og så får du det bedste ud af døgnets sparsomme timer ;)

3. Motion & Motivation
Motion er almene kendt for at gøre noget godt for humøret. Der er ik noget så opkvikkende som en frisk løbetur gennem terrænet! Put noget god musik i ørerne, træk i dit fashionable træningstøj og smut så ud og løb en tur, eller smid sportstasken over skulderen og fis ned i træningscenteret. Ikke alene får du en smækker krop der lige er klar til bikinisæsonen, så får du også et tiltrængt skud endorfiner, der gør dig glad i låget og frisk i hovedet, og så oplever mange også, at de får det bedre rent fysisk og med dem selv. Plus virker det afstressende og som god meditation. Så no excuses, just go!! :D

4. Tørre fusser
Sørg for at holde fødderne varme! Vil du gerne snot-og-feber fri gennem vinteren, så invester i et par gode, solide, vandtætte, behagelige (gummi)støvler og et par hyggelige, tykke strømper. Der er virkelig intet så klamt og ubehageligt, som når man har våde og kolde fødder. Man bliver syg, skoene gnaver og bliver ødelagte og det er bare ret ubehageligt. Første skridt mod at få nosset sig sammen og komme ud og få gjort dagens gøremål, er at få sig et par dejlige, varme, komfortable og smarte sko, som kan klare mosten, og så bliver de daglige gåture lige pludselig det mere overkommelige ;)

5. Oprør mod Apati - Find inspiration og vær kreativ!
Det værste jeg kender til, må nok være apati! Altså manglen på inspiration og en følelse af ligegyldighed. Uanset om du er kreativ, talmenneske eller biseksuel, så er det ALTID vigtigt at holde kreativiteten og inspirationen i top! Uden det bliver hverdagen ret svær at gennemføre. Et godt råd til at holde apatien væk, er ved at finde mindst 5 gode ting ved tilværelsen lige nu. Det kan gøres på forskellige måder, du kan fx finde mindst 5 gode ting ved dit udseende, liv, omgivelser etc. hver dag. Selv er jeg begyndt at finde inspiration i naturen, og prøve at finde positive sider ved det lidt grå og triste vejr, som jeg så prøver at inkorporerer i min fantasi og få udtrykt gennem tegning, koordinering af outfits, historier, fotografering osv. Kan I følge mig? Med andre ord, så få det bedste ud af tilværelsen, være super optimistisk og hvis du har en dårlig dag eller bare er en smule smådepri, så lav/hør/gør/se nogle ting du med sikkerhed godt kan lide, og som så kan få din kreativitet lidt op at køre igen :)


6. Spadag & Selvforkælelse!
Som førnævnt er det vigtigt at passe på sig selv i den kolde tid, også rent fysisk, da vind, vejr og kulde tærer meget på vores hår, hud, krop og velvære. Tag derfor en dag eller hel weekend ud af kalenderen og tag på et spaophold med en du holder af. Et par dage fyldt med dybdegående massage, æteriske olier, luksuriøse sanseoplevelser, henrivende varme og lækre kulinariske oplevelser er måske lige det der skal til, for at jage en vinterdepression og stress på flugt, og samtidig friske den sløve vinterkrop lidt op, og atter få hud, hår og øjne til at stråle. Det koster selvfølgelig lidt, men er til gengæld helt sikkert en oplevelse, der vil redde din vinter!

7. Mums!
Lækker mad! Det kan simpelthen ikke understreges nok! I vintermørket kan man godt glemme at gøre noget ud af hverdagen pga. træthed, men hvis man nu vælger et par dage om ugen, hvor man lige gør sig lidt ekstra umage eller er lidt kreativt i køkkenet og forkæler smagsløgene med lækker mad, så får man ikke alene noget at glæde sig til hver aften, men man får måske også ændret sin kostplan til det bedre, bliver sund og velnæret og får et helt andet energiniveau. Nogle mennesker der til og med lægger deres spisevaner om til det lidt sundere, har endda vist sig at få det bedre fysisk og med selve tilværelsen efterfølgende, så det er da worth giving a shot ;P

8. Opdater garderoben
Januarudsalg! For satan mand, det er jo NU at alle musthavsene skal rapses og hamstres mellem de mange gode tilbud! Men først, gør lige status over din garderobe. Hvad mangler du af must haves og hvad skal du evt. smide ud af det gamle, du aldrig går med mere. Tænk over hvad du køber og køb de ting du ved holder sæson efter sæson, og som du vil bruge konstant. på den måde undgår du også at smide gode penge efter dårlige investeringer. Men når det til gengæld er gjort, og man lige pludselig har en helt forårsfrisk garderobe, så skal jeg da love for, at man får gjort lidt mere ud af sig selv - nu skal de nye babies jo flashes. Og at se godt ud, er altså velvære i sig selv ;)


9. Stimuler din hjerne og eventyrlyst
Stimuler hjernen og eventyrlysten ved at komme ud af hjemmet! Mød nye mennesker, prøv nye ting, oplev en masse spændende gøgl og få øst en masse indtryk indenbords. Nøglen til vinterdepression er kedsomhed, og får man ikke oplevet noget andet end sofaen og arbejdspladsen kan det hele godt blive ret ensformigt. Derfor; planlæg en rejse til fjerne egne, tag en weekendtur på landet, tag på restaurant eller i biografen og tag en bytur med vennerne i ny og næ, med bowling, cocktails, teatret eller stadion. Kom ud! Og få en på opleveren, så hjernen bliver stimuleret og kedsomheden holdt på afstand. Eller er du hjemmetypen der får set nok af verdenen til daglig, så sæt dig bare til at læse en god bog eller set din ynglingsserie på Netflix. It ain't that hard ;P

10. Be nice
Vær ekstra søde ved hinanden. Der er intet så ødelæggende og nedtrykkende som når man er sur og tvær og vrisser til højre og venstre. Gør i stedet en indsats for at være sød, snak pænt og vær let til mode omkring dine medmennesker. Indrømmet; det kan være ret svært og man skal absolut ikke opstille en facade hvis man virkelig er ked af det og mest af alt har brug for et kram eller for at være sur for sig selv, men så søg lidt væk eller vær åben og sig at du gerne vil snakke lidt. Alt efter hvad der hjælper dig selvfølgelig. Men ellers så prøv at vær glad, hjælpsom og let til mode omkring andre. Du vil straks mærke at dine medmennesker selv bliver mere afslappede og stemningen bliver en helt anden omkring jer, og det er nok noget af det allervigtigste her om vinteren! Så give it a try og prøv at vend de mørke destruktive tanker til noget positivt og gør noget godt for andre. Om ik andet kan det være glæde nok i sig selv at se andre mennesker blive glade for det man gør for dem :)


Håber at I vil finde nogle af disse råd nyttige og at de vil være med til at redde jeres vinter. De har i hvert fald reddet meget af min ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar