søndag den 30. marts 2014

Being Beautiful // Hår

Hey Peeps :)

Vi fortsætter Being Beautiful-serien, efter et lille break igår, jeg ikke vil komme nærmere ind på. ;) (Ved forresten godt at jeg egentlig havde lovet 2 indlæg hver dag ind til April, men der har været lidt komplikationer på outfitfotograf-fronten, så det har jeg måtte se mig nødsaget til at bryde). Men anyway, jeg er tilbage nu og fortsætter min lille beauty-routine med hår - ret belejligt, da jeg var hor frisøren i fredages og få ordnet lokkerne - fik at vide at mit hår faktisk så lysere ud, efter alle de spaltede spidser og hårstrå i længderne var røget, så hvis I døjer med kedeligt hår, så kan jeg lige så godt sige det med det samme; få lige studset spidserne engang INDEN du farver det! Og ikke kun i længderne men hele vejen op, så alle de spaltede hårstrå får sig en omgang. Det giver virkelig et naturligt friskt pust til looket, uden at det behøver at være den helt store dramatiske forvandling :)

Nåh, men let get to it...


1. Evt. oliebehandling før vask
Før jeg vasker håret kan jeg en gang i mellem - ca. 1 gang om måneden, men gerne oftere - godt lide at give mit hår en såkaldt oliekur. Du kan selvfølgelig godt bruge en decideret hårolie, hvilket jeg da også gerne vil prøve på et tidspunkt, jeg lige får taget mig sammen til at købe en. Men hidtil har jeg faktisk brugt jordnøddeolie på anbefaling fra min frisør, hvilket har virket rigtig godt. Kokusolie skulle også være vildt godt, og er faktisk noget jeg planlægger at prøve nu, hvor min jordnøddeolie er sluppet op. Det retter ikke op på skadet hår ligefrem, men det giver et sundt fugtboost til håret og gør det både blødt, glat og blankt. Det jeg gør, er at jeg inden badet gør mit hår vådt og kommer masser af olie i, som gnides ind i både hovedbund og selve håret, specielt længderne helt ned til spidserne har godt af at få en tur. Derefter ryger der en pose og et håndklæde rundt om håret, og olien får lov at virke i en time ca. (man kan også sove med det natten over, for en virkelig dybdegående virkning). Herefter vasker jeg olien ud - og her er det vigtigt at man sørger for at bruge MASSER af shampoo, så håret kommer til at skumme godt, massere olie og shampooen i håret og skyl så grundigt, indtil dit hår ikke længere har den der fedtede fornemmelse. Så er du rimelig sikker på, at du har fået alt ud, og dit hår har fået god fugt ;)

2. Vask
Håret skal selvfølgelig vaskes, hvilket jeg gør 2 gange om ugen - da det jo er tommelfingerreglen, at håret bør vaskes så sjældent som muligt, for ikke at ødelægge hårets og hovedbundens naturlige fedtbalance. Jo hyppigere du vasker håret, jo mere sebum (fedtlaget i hovedbunden) vil du producere pga. manglen på fedt, og dermed bliver håret MEGET hurtigere fedtet, pga. overproduktion. - Jeg har egentlig brugt flere forskellige shampooer som jeg har været ret glade for, og at vælge en decideret favorit er ret umuligt, da mit hår i starten som hovedregel reagere forholdsvis godt (alt efter produktet selvfølgelig), men efterhånden vil blive immunt, og dermed bliver jeg nødt til at skifte til noget nyt, da det gamle ik virker længere. Derfor vil jeg også sige, at det faktisk er sundt for håret at skifte produkter en gang i mellem, for at få den maksimale effekt.
- Af shampoo har jeg hidtil i en længere periode brugt Wella, dels fordi de er frie for sulfo - hvilket er EKSTREMT VIGTIGT, da sulfo ødelægger - i hvert fald mit hår og gør det tørt. Ud over det så får man også meget for pengene - og det er i forvejen ik særlig dyrt - og produkterne reagerede godt med mit hår. Dog begyndte mit hår efter en lang periode - vi snakker ca. 1-2 år! - ikke rigtigt at reagere på produkterne mere. Mit hår begyndte faktisk at blive en lille smule tørt og kedeligt af det, så det var på tide at prøve et nyt mærke, og denne gang valgte jeg L'Oreals El Vital Re-Nutrition shampoo og balsam, da de var på tilbud i Brugsen, og de ligeså også var frie for sulfo, så tænkte at jeg ville give it a go. Og hold op hvor blev jeg imponeret! I modsætning til Wella, som gjorde mit hår rent og egentlig passede godt på det, så tilfører El Vital Re-Nutrition rent faktisk noget næring til mit hår, og gør det super blødt og blankt! I starten da jeg vaskede håret, ku jeg ik forstå at det blev ved med at føles så glat og "balsameret" men jeg fandt derefter ud af, at det var pga. den fugt det fik og mit hår bag efter både så og føltes super velfugtet og næret, blødt og blankt. Shampooen skummer heller ikke nær så meget, hvilket jeg ser som et godt tegn, om at det er mildt mod håret. Jeg er alt i alt bare virkelig positivt overrasket og glad for El Vital, og vil meget gerne prøve flere af deres linjer - selvom de jo selvfølgelig skal passe til mit hår.
Ps. - Det er godt at huske på, at både hår og negle - og huden for den sags skyld - er ekstra følsom og sårbar i våd tilstand, så i stedet for at gnubbe shampooen ind med hårde tag og gnubbe det tørt med håndklædet, så prøv at være mere gentle og massere med blide tag og nærmest "trykke" eller blidt gnide produkterne ind i håret og lad for guds skyld håret lufttørre så ofte du kan! Det er meget sundere end varme og vil skåne dit hår for mange skader, og du vil måske sparer et besøg eller to hos frisøren eller den lokale Matas-butik efter reparerende produkter...

3. Evt. hårkur
Det er jo valgfrit, men uden tvivl en god ting lige en gang i mellem at smide en hårkur i lokkerne. Her vil jeg egentlig ikke komme så meget ind på hvad, hvordan, hvornår osv., da det er forskelligt fra kur til kur. Anbefalinger kan jeg heller ikke give jer, da jeg ikke selv bruger det særlig meget, frem for min oliekur, men jeg vil uden tvivl gerne prøve det, især dem fra Arganoil and see what the fuzz is about ;) Men ind til da, kan jeg da kun anbefale jer, at spørge til råds i diverse forhandlere, læse instruktioner iog beskrivelser grundigt, og derefter bare prøve dig frem, og se hvad der virker bedst med dit hår - ligesom det egentlig bør være med alle produkter du prøver.

4. Styling og pleje
Nu styler jeg faktisk ik mit hår særlig tit i den forstand. Jeg bruger i hvert fald ikke produkter til det. Pleje derimod går jeg meget op i, og efter badet, når håret er håndklædetørt, eller lidt tørrere, så kommer jeg noget olie i længder og spidser. Ik meget, men bare lige lidt, og igen kan det bare være ganske almindelig vegetabilsk olie fra supermarkedet. Det giver ikke alene fugt og pleje til håret, men gør også håret lidt mere blankt og mindre "nyvasket-elektrisk-og-umuligt-at-style"-agtigt. Det får med andre ord bare håret til at se sundt ud, og gør det mere kontrolleret at style, da håret kan være så "flyvsk og levende" og have tendens til at blive elektrisk når det er nyvasket. We all know it! Men med lidt olie i spidserne - moderat selvfølgelig, så det ikke kommer til at se fedtet ud. Bare lidt lidt på fingerspidserne, der gnides sammen og derefter trykkes nænsomt ind i håret - kan du springe det over og gå direkte til det velplejede, sunde og rene look.
    Når jeg endelig styler mit hår, så kan jeg faktisk godt lide at bruge en saltvandsspray, hvor den fra Matas virker ganske fint og desuden har en behagelig duft. Den bruger jeg både til at få et decideret saltvandslook - hvilket jeg ELSKER - men også meget bare som et alternativ til hårspray. True, den kan ikke holde på en frisure som en god hårspray kan, men ved at komme den i, inden jeg sætter håret, og evt. efter som finish, får jeg et længere hold i frisuren, uden at det ser for "lakket" ud (bare lad vær at bruge for meget, for så gir det bagslag!). Det er desuden også rigtig godt at bruge til når jeg skal have krøller - hvilket jeg hovedsagligt får, ved at sætte mit hår op i en "snoet knold" når det lige er blevet tørt efter vask. Det gir de flotteste store, bløde slangekrøller i mit hår og holder faktisk meget længere end et krøllejern gør, i mit lange, tykke hår. :)
Men ellers bruger jeg faktisk ik andet til at style med, selvom jeg dog flere gange har savnet både en ordentlig hårspray, hårpudder og lidt andre volumen-produkyter, da mit hår er så tungt, at det er svært at få volumen i, irriterende nok.

5. Tørshampoo
Tørshampoo bruger jeg af og til, når jeg ikke lige har tid til en hårvask og faktisk bare har brug for et friskt pust i frisuren. Ind i mellem bruger jeg det også, hvis mit hår er blevet hurtigt fedtet igen efter en nylig hårvask, for netop ik at vaske det igen og forværre "håret-blir-hurtigt-fedtet-problemet". Denne fra L'Oreal har vist sig at virke helt fint, have en overordentlig dejlig duft og slet ikke efterlader sig noget hvidt pudder i hovedbunden overhovedet og ej heller drysser. Effekten er måske lidt kritisabel, da den virker, ja, men kun i moderat fedtet hår. Så altså hvis jeg - som jeg nogengange har - en af de dage, hvor mit hår virkelig er så fedtet det hænger i tjavser, så virker den faktisk ik særlig godt. Den tager lidt af toppen, men slet ikke nok til, at jeg vil gå med håret løst. Så ser det faktisk meget bedre ud, hvis man skraber håret tilbage i en meget stram hestehale, ligesom jeg har gjort Her. Det ser btw også rigtig fedt ud og behøver slet ik noget produkt i mit hår på sådanne dage. Det kan man da kalde at få det bedste ud af noget ;) - Men der mister den altså ret meget af den gode effekt, så der vil jeg nok prøve en anden, når denne slipper op. Men udenmærket til on the go, for et hurtigt touch up, hvis håret pludselig ser lidt slattent og småfedtet ud. Og så gir den desuden lidt volumen til håret, som jeg ser som et plus.
Billeder jeg tog lige efter at have købt tørshampoen og saltvandssprayen og prøvet dem i her i midt-januar. Har også produkterne i på billederne. Nu har jeg jo så fået dem brugt og prøvet i lidt længere tid, så en mere dybdegående anmeldelse er på sin plads.
- Der er btw røget omkring 10 cm at lokkerne siden disse billeder ;)

- Gode husmandsråd
 • Brug alm. vegetabilske olier som såkaldt hårkur en gang om måneden, ugen eller whatsoever, hvad dit hår nu har brug for. Kom det i vådt hår, lad det sidde en time og vask så ud, eller lad det sidde natten over. Jordnødde-, oliven- eller kokus er at foretrække.
 • Vask håret så sjældent du kan, helst 2 gange ugentligt, da vand for det første udtørrer hud, hår og negle, men at hårvask samtidig også reducerer det naturlige fedtlag kaldet sebum i hovedbunden, hvilket hår ditto stresset og får det til at overproducere fedt, for at skabe balance i fedtbalancen. Ergo fedtet håret til virkelig nemt og hurtigt efter hver vask, så man må vaske det oftere, og det ødelægger bare håret endnu mere. Lad for så vidt muligt dit hår være og giv det masser af fugt og pleje i form af olie og gode, plejende produkter.
 • Skift produkter som shampoo og balsam ud en gang i mellem, når du føler at effekten det har på dit hår begynder at fortage sig eller bare håret begynder at reagere anderledes, da håret efterhånden bliver immunt overfor sammensætningen af ingredienser.
 • Undgå shampoo og balsam med sulfo, da det udtørre håret.
 • Vær blid ved håret og masser produkterne ind i stedet for at gnubbe og ditto med håndklædet når det skal tørres.
 • Lad håret lufttørre så ofte du kan, da det er meget sundere og billigere i længden
 • Få klippet spidserne ca 1 gang om måneden, eller bare hver anden. På den måde holder du spaltede spidser i skak og dit hår kommer til at se meget sundere og mere velplejet og velfriseret ud. Desuden kan du måske også afstedkomme at få lidt længere hår, uden at det hele tiden behøver at blive klippet af pga. slidtage. Desuden kan du måske også sparer penge hos frisøren, hvis du får en ven der er god med en saks til at studse spidserne.
 • Brug elastikker UDEN metallukning, da det får håret til at knække. Sørg faktisk for slet ikke at bruge elastik så meget, igen fordi det knækker håret.
 • Undgå at rede vådt hår, pga. hårets skrøbelighed når det er vådt.
 • Brug en god børste med svinehår, da det først og fremmest er mere skånsomt for håret, og samtidig også griber fat i fedtet i hovedbunden og fordeler det ud i håret, hvilket gør det blankt og fugter. Brug desuden også en kam med brede tænder, da det også skåner håret noget mere.
 • Lad udgroninger vokse ud, du kan få det sygeste ombre-look af det! ;D

- Mine næste beauty-buys
Vil rigtig gerne prøve Claudia Schiffers nye serie for Schwartzkorff, og se om jeg kan få samme velplejede looker som Claudia (I wish!). Volumenprodukter, specielt en god hårpudder, da mousse ikke rigtig bidder på mit tunge hår. En god hårtørre og et krøllejern, gerne fra GHD, hvis jeg endda føler for at spendere. En effektiv hårspray, der kan virke på mit tykke hår. Flere produkter fra Maoroccanoil, specielt deres olier og kure til håret. Alm. kokusolie, som oliekur til mit hår. Bedre børster, da dem jeg har er ret slidte, og nok ik særlig gode i længden eller længderne... Heat Protecter. Diverse stylingsprodukter, jeg skulle få lyst til at prøve...


Ingen kommentarer:

Send en kommentar