fredag den 8. august 2014

Lækker sensommertærte m chokolade og brombær

Hey Blog :P

Nogle af jer husker måske denne tærte fra sidste år, da det er en jeg nyder at lave på denne tid, da vi har en forfærdelig masse vilde brombærbuske langs vores marker på denne årstid. Og det ville jo være en skam ikke at lade alle de dejlige bær af bedste dansk kvalitet vederfares retfærdighed ;) - Og da tærten denne gang er blevet endnu bedre (og flottere!) end sidste år, ville jeg da lige dele den og opskriften nok en gang ;)


Ingredienser
Tærtedej:
- 175 g hvedemel
- 30 g usødet kakao
- 50 g flormelis
- 1knsp salt
- 85 g usaltet smør, skåret i tern
- 1/2 æggeblomme 

Fyld:
- 3 dl piskefløde
- 175 g brombærgelé (marmelade kan også bruges)
- 225 g letbitterchokolade, brækket i stykker
- 2 spk (usaltet) smør, skåret i tern

Sauce:
- 675 g brombær, plus ekstra til pynt
- 1 spk citronsaft (fra usprøjtet citron)
- 2 spk sukker
- 2 spk créme de cassis (solbærlikør)

Tilberedning:
1. Tærtedej: Sigt mel, kakao, flormelis og salt ned i en skål og lave en fordybning i midten, hvor smør og æggeblommen kommes i. Rør lidt efter lidt de tørre ingredienser sammen med æg og smør med en håndmixers dejkroge (for mit vedkommende fungerede det ikke helt, så jeg endte med at bruge hænderne og ælte dejen i form, samt komme 2 xtra æggeblommer i, og en tsk. vand, så dejen blev mere fleksibel og ik så smuldrende). Ælt dejen og form den til en kugle. Pak den i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i 1 time.

2: Rul dejen ud på et meldrysset bord og læg den i en tærteform (opskriften anbefaler en firkantet, men jeg brugte nu en rund én). Prik bunden med en gaffel, læg bagepapir i bunden og fyld den op med gule ærter, tørrede bønder eller grødris. Bag den i en forevarmet ovn ved 180° i 15 min (eller bare bag den, til man synes den har fået nok. Kommer an på hvor sprød man vil have den. Kan også være en god idé at bage den videre uden grødris i). Tag den ud og sæt den til afkøling.

3. Fyld: Hæld piskefløden og gelé i en gryde og bring det i kog for svag varme. Tag det fra varmen og rør chokolade i og derefter smørret, til det er smeltet og glat. (lad den meget gerne køle af først, så massen kan nå at stivne mere). Hæld massen i den forebagte tærtebund og lad den køle af. (Hvis massen stadig er meget flydende, hjælper det at sætte den i køleskabet i et par timer).

4. Sauce: Blend brombær, citronsaft og sukker og pres herefter puréen gennem et sigte (gjorde jeg nu ikke, da jeg godt kan lide at der er kerner i), og rør Créme de Cassis i.


5. Hæld lidt brombær ud over tærten og pensl den over med saucen, og server resten som tilbehør.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar